Yrittäjää kurittamalla voimme olla varmoja siitä, ettei kukaan kohta enää yritä

Kuluneella hallituskaudella on tehty todellisia tekoja yrittäjien ja yrittäjyyden sekä ahkeruuden hyväksi. Kauppojen aukiolot on vapautettu, joka antaa yrittäjille mahdollisuuden päättää siitä, pitävätkö he liikkeensä auki pidempään jos niin tahtovat. Taksiliikenne on vapautettu kilpailulle ja sen lisäksi säädettiin maksuperusteisen ALV:n toteutus alle 500 000€ liikevaihdon yrityksille. Kynnystä palkata ensimmäinen työntekijä madallettiin pidentämällä koeaikaa samalla kun osakeyhtiöiden vähimmäispääoman vaatimuksesta luovuttiin.

Nämä ovat esimerkkejä siitä, miten poliittisilla päätöksillä vaikutetaan yritysten toimintaedellytysten parantamiseen. Eilen 16 pientä yritystä julkaisivat Helsingin Sanomissa vetoomuksen, jossa allekirjoittaneet yritykset ilmaisevat huolensa Antti Rinteen “veroinnovaatioista”, jotka romuttaisivat yrittäjyyden edellytyksiä. Siis niiden toimijoiden, jotka luovat hyvinvointia ja vaurautta yhteiskuntaamme. Tämä on huolestuttavaa. Verojen kiristäminen vaikeuttaa yrittämistä ja työllistämistä.

Viime kesänä Ruotsin SuomiAreenalla, Almedalsveckanilla kuulin Ruotsin Moderaattien puheenjohtaja Ulf Kristerssonin puheen. “Vi ska uppskatta, inte beskatta” (meidän pitää arvostaa, ei verottaa), oli mielestäni hyvin kiteytetty ajatus siitä, miten meidän tulisi kehittää yritysten toimintaedellytyksiä. Verottamalla yrittäjät kipeiksi voimme olla varmoja siitä, ettei kukaan halua jatkaa yritystoimintaa ja työllistämistä Suomessa. Sen sijaan meidän tulisi arvostaa sitä työtä, jota yrittäjät tekevät lisätäkseen työllistymistä ja hyvinvointia jatkossakin.

Tulevalla vaalikaudella tulee jatkaa hyvin alkanutta työtä yrittäjyyden toimintaedellytysten parantamiseksi. Meidän tulee edistää paikallista sopimista, jotta työelämään liittyviä joustoja voidaan tehdä niin, että työehdot palvelevat parhaiten muuttuvaa työelämää sekä työntekijän ja työnantajan intressejä. Norminpurkua on jatkettava, jotta byrokratia ei laita lisää kapuloita yritystoiminnan rattaisiin.

Yksi tärkeimmistä tavoitteista ilmastonmuutoksen torjumisen lisäksi tulevalla vaalikaudella tulee olla työnteon ja yrittäjyyden verotuksen keventäminen. Suomessa tulee jatkossakin saada onnistua ja menestyä ilman pelkoa siitä, että kaikki lisäarvo valuu verokarhun kirstuun. Se on koko yhteiskunnan etu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: