Hemsida

Jag är Veera Hellman och kandiderar i sommarens kommunalval på samlingspartiets lista i Helsingfors. I min vardag arbetar jag med arbetsmarknadspolitik och studerar ekonomi på Hanken. Därmed kunde man säga att min vardag präglas starkt av politik och påverkande.

Politiken kommer inte att bli färdig oavsett hur mycket man gör. Jag går till kommunalvalet med tanken att jag vill vara med och skapa möjligheter för helsingforsbor så att var och en kan leva sitt liv på det sätt de upplever som bäst. Jag tror på människans och individens frihet och ansvar, och att var och en av oss vet vad som är bäst för oss själva. Staten och Helsingfors stad måste vara för dess befolkning, inte tvärtom. Världen förändras och vi med den och därför måste politiken vara långsiktig och sträcka sig över valperioder. På den här webbplatsen kommer jag att fortsätta skriva en blogg och öppna mina tankar om hur jag tycker att framtidsinriktad politik ska göras.

En ansvarig, hållbar och framåtblickande politik behöver dess försvarare.

FÖR ATT FÖRBATTRA VARDAGEN FÖR HELSINGFORSBOR VILL JAG FRÄMJA FÖLJANDE SAKER:

FLER MENTALVÅRDSTJÄNSTER MED LÅG TRÖSKEL

Vi har inte råd med att förlora några stadsbor. Hjälp ska finnas tillgängligt vid behov och tjänster måste nås utan onödigt pappersarbete.

FLER KARNIVAL

Stadsutrymmet tillhör stadsborna och staden ska möjliggöra det som stadsborna vill göra, vare sig det innebar en karneval, företagande eller restaurangdag med mera.

Så länge stadsrummet hålls rent och aktiviteterna inte smutsar ner vår stad måste staden skapa möjligheter för stadsborna att förverkliga sina drömmar.


FLERA IDROTTSPLATSER UTOMHUS
Lokala idrottsplatser är ett utmärkt sätt att öka på helsingforsbornas rörlighet.

Motionsmöjligheter ska vara tillgängliga för alla med låg tröskel eftersom motion gör bra för alla oavsett ålder.

Beslutsfattande måste ta hänsyn till det faktum att vi måste lämna jordklotet i bättre skick för kommande generationer än i vilken vi själva fick den. I ekonomin måste man komma ihåg att man förvaltar gemensamma pengar. De måste användas klokt. Jag säger nej till att höja kommunalskatten.

Genom att se till att beslutsfattandet syftar till att begränsa klimatförändringen och ta hand om ekonomin kan vi möjliggöra de saker som beslutas av stadsfullmäktige. Om saker som gör det möjligt för helsingforsbor att få en så bra vardag som möjligt.


%d bloggaajaa tykkää tästä: