Veera Orvokki Hellman

Jag såg dagsljuset för första gången i Satakunda Centralsjukhus på valborgsmässoafton 1997. Jag växte upp i Björneborg som idag är Finlands tionde största stad. Min skolväg fick sin början i Björneborgs svenska samskola. 2016 fick jag ta på mig vita studentmössan i samma skola. Lite innan studentdimissionen hade jag redan hunnit hoppa på en flyttbil direkt från studentskrinvingssalen. Bilen tog mig till min kommande hemstad Helsingfors och mitt första egna hem i Mejlans.

Barndomen i Björneborg präglades av olika hobbyer, allt från att spela fiol till att ta del i lagsporter som ringette, hockey och fotboll. Fastän jag numera deltar i dessa sporter enbart då och då är jag säker på att dessa gett mig goda färdigheter som används än idag. Ett exempel på dessa är att jag anser mig vara en teamspelare.

2012 tog jag första steget in på det som senare kom att kallas påverkande genom att ta del i Björneborgs ungdomsfullmäktiges möte. Några år som ledamot i ungdomsfullmäktige lärde mig massor av hur man påverkar och hur stadspolitiken fungerar. En brinnande iver att ta ett steg vidare i påverknings arbetet var att hoppa in i partiverksamheten


Mitt politiska hem hittade jag från samlingspartiet efter att ha övervägt alla alternativ. Då man är född och uppvuxen i en företagarfamilj var jag redan då övertygad om att statens främsta uppgift är att möjliggöra livet och att man istället för att beskatta ska uppskatta de som drar sitt strå i stacken och ger upphov till den välfärd som vi har idag. Var och en ska ha rätt att njuta av frukterna av ens jobb och att pengarna som en får i lön är personens egna pengar, inte statens.

Jag flyttade till Helsingfors för att kunna förverkliga mina drömmar. Jag drömde om att studera på Hanken, att få nya vänner, att hitta ett jobb jag trivs på och att jag skulle kunna bygga upp mitt egna liv till just sådant som jag vill göra det. I dagens läge bor jag i Munksnäs med min sambo och vår hund Pantse. Jag studerar handelsrätt och företagets samhällsansvar på Hanken. Mitt dagsjobb innebär påverkningsarbete som sakkunnig i arbetsmarknads- och samhällspolitik. På fritiden älskar jag att njuta av Helsingfors natur, speciellt vid havet.

Jag är uppställd i kommunalvalet för att var och en som bor i Helsingfors eller som kommer att bo här har möjligheten att förverkliga sina drömmar. Helsingfors är en unik blandning av en storstad och natur som ligger nära. Helsingfors är en stad där var och en ska ha möjlighet att leva sitt liv på det sätt som de önskar sig. Oberoende av var man född och uppvuxen i Helsingfors. Helsingfors ska vara hem till alla de som känner sig för det och som vill ta del av det som kan kallas möjligheternas stad. Det är Helsingfors till mig och det ska det vara också till kommande generationer.

%d bloggaajaa tykkää tästä: