Veera Orvokki Hellman

Elämänkaareni on verrattain lyhyt mutta sisältää sitäkin enemmän värikkäitä vaiheita. Tuo kaari sai alkunsa Satakunnan keskussairaalasta vapunaattona vuonna 1997. Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin synnyinkaupungissani Porissa. Koulutieni alkoi Björneborgs Svenska Samskolassa vuonna 2004. Samaisessa koulussa sain painaa valkolakin päähäni keväällä 2016. Kiitos kotini ja kouluni olen aidosti kaksikielinen. Se on rikkaus, jota vaalin päivittäin.

Lapsuuteeni kuului valtava määrä eri harrastuksia aina viulunsoitosta jalkapalloon ja jääkiekkoon. Päälimmäisenä kaikista harrastuksistani oli kuitenkin ringette, jota pelasin yli 10 vuotta milloin enemmän, milloin vähemmän tosissani. Ringetessä opin, että kukaan ei pärjää yksin vaan parhaat tulokset saavutetaan joukkueena.

Viisitoistavuotiaana päätin pitkän pohdinnan jälkeen laittaa hokkarit naulaan. Jo silloin kilpailu vapaa-ajasta oli kovaa ja uusi harrastukseni, vaikuttaminen vei voiton. Olin lähtenyt mukaan Porin Nuorisovaltuuston toimintaan ja siellä opin sen, että nuorten asioista parhaita ovat puhumaan on itse nuoret. Nälkä kasvoi syödessä ja lähdin mukaan myös alueelliseen ja sitä kautta myös valtakunnalliseen toimintaan ja löysin itseni Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton liittohallituksesta vuonna 2015.

Syksyllä 2015 kokeilin miten pitkälle 18-vuotiaan siivet kantavat valtakunnallisen nuorisojärjestön osalta ja asetuin ehdolle puheenjohtajaksi samaiseen liittoon. Hävisin kahdella äänellä. Se kirpaisi mutta tänä päivänä olen onnellinen siitä, että elämä vei eri suuntaan, vaikka silloin vaalipäivä tuntui lähes maailmanlopulta. Häviäminen on opettanut ihan valtavasti, mutta etenkin sen, että elämä ei lopu yhteen hetkeen. Häviö toi myös elämääni uusia mahdollisuuksia, joita sillä hetkellä en olisi uskonut näkeväni.

16-vuotiaana pohdin pitkään mihin puolueeseen haluaisin liittyä. Luin kaikkien puolueiden poliittisia ohjelmia läpi, vaikka jo olinkin melkein tehnyt päätökseni liittyä kokoomukseen. Halusin kuitenkin olla varma ja reilun 7 vuoden jäsenyyden jälkeen voin hyvillä mielin todeta, että valitsin oikein. Usko ihmiseen, tulevaisuuteen ja vastuunkantoon sopi minun arvomaailmaani paremmin kuin hyvin. Sillä tiellä ollaan edelleen. 

Meillä on aina kotona arvostettu työntekoa. Tulen yrittäjäperheestä, jossa on myös opetettu se, että jokainen työ on arvokas ja että hyvin tehdystä työstä saa kiitosta. Näitä oppeja olen päässyt ammentamaan niin lehtimyyjänä, kaupan myyjänä kuin myös lapsenvahtina. Sen lisäksi olen päässyt näyttämään kynteni politiikan parissa työskennellessä niin Helsingin Kokoomusnuorten työntekijänä, Kokoomusnuorten poliittisena sihteerinä kuin myös Helsingin Kokoomuksen projektisihteerinä, jossa työskentelin myös pormestari Jan Vapaavuoren kampanjasihteerinä. Nuoresta iästäni huolimatta olen päässyt kerryttämään valtavan määrän kokemusta vastuullisista tehtävistä.

Nykyisin työskentelen Suomen Ekonomeilla avustavana asiantuntijana. Työnkuvaani kuuluu mm. edunvalvontaa sekä vaikuttajaviestintää. Sen lisäksi opiskelen Hankenilla. Joku päivä olen siis KTM sekä asiantuntija erityisesti talous- ja ympäristöasioiden saralla.

Muutin Helsinkiin keväällä 2016 suoraan ylioppilaskirjoitussalista. Helsingistä on tullut minulle koti. Munkkiniemi on ollut minulle se paikka, jossa voin rauhassa olla ja elää ja josta pääsen haistamaan meren jo parin sadan metrin päässä kotiovelta. Meri ja luonto ovat minulle tärkeitä. Kaupunkipolitiikkaa tehdessä haluan, että jatkossakin Helsinki on sekoitus urbaania suurkaupunkia sekä merellistä luontoa.

Vapaa-aikaani vietän useiten tapaamalla ystäviä, liikkumalla luonnossa ja käymällä ryhmäliikuntatunneilla sekä lukemalla kirjoja. Myös musiikilla on iso rooli elämässäni.