Nuoren kannattaa äänestää Kokoomusta, koska muut puolueet eläisivät meidän sukupolvemme piikkiin

Olen eduskuntavaalikampanjassani vaatinut vastuullista ja kestävää talouspolitiikkaa. Se tarkoittaa jatkuvan velanoton ja tulevien sukupolvien piikkiin elämisen lopettamista. Kuten jokainen ymmärtää, otettu velka pitää joskus maksaa takaisin. Tämä on totta niin yksityiselämässä kuin julkisessa taloudessa.

Kestävä talouspolitiikka tarkoittaa myös sitä, että kun poliitikot vaativat vaalien alla kaikkea kivaa kaikille, vaalilupausten hinta pitäisi kertoa rehellisesti. Antti Rinteen viljelemästä “miljardi sinne tänne”-ajattelusta on päästävä irti. Ihmisillä on oikeus tietää mitä vaalilupaukset maksavat ja mistä raha otetaan. Korotetaanko työn ja yrittäjyyden verotusta, mikä vähentää työnteon kannustavuutta, vai leikataanko jostain, jotta uudet investoinnit saadaan rahoitetuksi?

Kokoomus on esittänyt tulevalle vaalikaudelle miljardin kokoiset veronkevennykset kaikkiin tuloluokkiin. Tämä on mielestäni oikea linja. Esityksen aiheuttama lovi valtion taloudessa on huomioitu ja sen kiinni kurominen tapahtuu verottamalla päästöjä, kulutusta ja haittoja esimerkiksi kiristämällä tupakkaveroa ja alkoholiveroa sekä fossiilisten polttoaineiden energiaveropalautuksen asteittaisella poistolla.

Vasemmistoliitto esittää kaikille suomalaisille 800 euron kuukausittaista perustuloa. Ohjelmassaan he esittävät listan siitä, mitä veroja puolue korottaisi perustulon rahoittamiseksi. Vaikka vastustan vastikkeetonta perustuloa ja vasemmiston mittavia veronkorotuksia, arvostan sitä, että puolue kertoo, mistä rahat perustuloon otettaisiin. Tämä on vastuullista, sillä se havainnollistaa ihmisille sen, että menonlisäykset ovat pois jostain muualta. Äänestäjällä on siten mahdollisuus omiin arvoihinsa perustuen valita, ovatko uudistuksen hyödyt siitä aiheutuvia kustannuksia suuremmat. Tätä avoimuutta peräänkuulutan myös muilta puolueilta, joiden vaalilupaukset perustuvat valtaviin menonlisäyksiin. On olemassa pitkä lista hyviä investointikohteita, mutta on rehellistä ymmärtää, että ne rahoitetaan suomalaisten lompakosta.

Nuorena kokoomuslaisena olen ylpeä siitä, että puolueeni on tällä vaalikaudella saanut tasapainotettua valtion taloutta. Viime vuonna valtio pääsi ensimmäistä kertaa 10 vuoteen lyhentämään velkaansa, joka muussa tapauksessa jäisi nuoren sukupolven maksettavaksi. Tämä kannattaa muistaa uurnilla.

Eduskuntavaaliehdokkaana tärkein teemani on kestävä politiikka niin talouden kuin ympäristön suhteen. Valtiontalouden ja työllisyyden myönteisestä kehityksestä on pidettävä kiinni. Nuoren kannattaa äänestää Kokoomusta, koska Kokoomus on ainoa puolue, joka huolehtii vastuullisesta talouspolitiikasta. Muut jättäisivät laskun meidän maksettavaksemme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: