Eduskuntavaaliteemani

Odotan innolla tulevaa mutta olen huolissani isosta kuvasta. Velkakello tikittää, merissä on pian enemmän muovia kuin kalaa ja nuoret voivat huonommin kuin koskaan ennen.

Eduskuntavaaliehdokkaat tekevät usein vaalilupauksia. Minun lupaukseni on se, että lupaan tehdä hartiavoimin töitä sen eteen, että jätämme Suomen ja maapallon paremmassa kunnossa tuleville polville kuin missä sen itse saimme. Se vaatii kunnianhimoista uudistustyötä. Tässä muutamia ajatuksiani siitä, miten muutos politiikan kurssissa takaisi turvallisen huomisen.

Ympäristö

Jokaisella tulee olla oikeus puhtaaseen luontoon myös tulevaisuudessa. Sen lisäksi päästöjen pienentäminen on avainasemassa ilmastonmuutoksen torjumisessa. Kaikessa päätöksenteossa on otettava huomioon ympäristövaikutukset ja tehdä kestävää talouspolitiikkaa markkinatalouden ohjaamana. Kertakäyttökulttuurista on siirryttävä kierto- ja jakamistalouteen.

Talous

Talous ja ympäristö kulkevat käsi kädessä eikä sulje toisiaan pois. Taloudenpidon tulee olla vastuullista ja tulevaisuuteen katsovaa niin, että tuleville polville jätetään muutakin kuin valtava määrä velkaa. Verotuksessa on siirryttävä työn ja yrittämisen verottamisesta kulutuksen ja haittojen verotukseen. Yrittäjyyden esteitä on poistettava entistä enemmän ja työllistämisen kynnystä on madallettava, jotta suotuisa työllisyysasteen nousu jatkuu. Perhevapaauudistus on tärkeä osa työllisyyspolitiikkaa ja se on toteutettava tulevana vaalikautena.

Nuoret

Yhä useampi nuori voi huonosti. Etenkin nuorten miesten riski syrjäytyä on korkeampi kuin pitkään aikaan. Lukutaito heikkenee ja oppimistulokset ovat huonontuneet. Nämä ovat aikamme suuria ongelmia joihin on tartuttava niin, että jokainen nuori tuntee tekevänsä jotain merkitysellistä. Näihin löytyy vastauksia mm. aikaisessa puuttumisessa, laadukkaassa opinto-ohjauksessa ja Ohjaamo-toiminnassa sekä matalan kynnyksen mielenterveyspalveluissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: